Opbygning af hjemmeside eller webshop

Hjemmesider er i dag blevet lige så vigtige for små og nystartede virksomheder, som en butiksfacade er for en butik på strøget. Kunder forventer at din virksomhed skal have en professionel hjemmeside eller webshop, som er smuk, brugervenlig og intuitiv. I denne artikel giver vi dig nogle generelle råd om opbygning af hjemmeside og så deler vi viden og nogle brugbare tips om, hvad du bør overveje ved opstart af projekt; opbygning af hjemmeside, for din virksomhed eller webshop.

Man plejer at sige, at det er vigtigt at have en hjemmeside eller webshop, der er brugervenlig. Men hvad er en brugervenlig hjemmeside egentlig? Brugervenlige hjemmesider handler blandt andet om at sikre sig, at brugeren når målet med hjemmesiden på en effektiv måde ved hjælp af de teknikker, som en enhed/brugerflade har stillet til rådighed for os. Ved opbygning af hjemmesider skal du derfor sørge for at kombinere brugerens mål med din virksomheds mål.

Hvis du ønsker en brugervenlig hjemmeside, så sørg for at din hjemmeside eller webshop er;

 • Mobil og tablet tilpasset
 • Hurtig at indlæse
 • God til at håndtere fejl
 • Rig på kontrast
 • Et luftigt layout
 • Godt organiseret
 • Nemt at navigere
 • Let at overskue
 • Det er nemt at kontakte dig/virksomheden
 

En brugervenlig hjemmeside er vigtig af flere årsager. Her er nogle af dem:

 • Brugervenlighed kan lede til højere placering på Google
 • En brugervenlig hjemmeside giver et bedre indtryk af brandet bag hjemmesiden
 • Brugervenlighed på en hjemmeside eller webshop kan lede til mere omsætning eller flere henvendelser

Kan du selv sørge for en brugervenlig opbygning af en hjemmeside?

Opbygning af hjemmeside og derefter vedligeholdelse af hjemmeside er meget arbejde. Har du tidligere erfaring med at bygge og designe hjemmesider så de er brugervenlige, og har du viden og adgang til de rette værktøjer, kan du selv kaste dig ud i at bygge en god og brugervenlig hjemmeside eller webshop. Men på trods af erfaring med opbygning af hjemmeside er der ofte ting, man har brug for ekstra hjælp til.

Først og fremmest; hvilken hjælp til hjemmesiden har du brug for?

Som nævnt ovenfor kan arbejdet med opbygning af hjemmesiden eller webshoppen være omfattende og der er flere områder man skal have viden indenfor. Derfor kan det være godt, før du går i gang med opbygning af hjemmesiden, at tænker grundigt over, hvilken hjælp du kan få brug for selvom du har tænkt dig at gøre det meste selv. Har du virkelig den rette viden indenfor SEO, kan du selv kode, kan du skrive gode tekster, har du et godt øje for farver og design?

Opbygning af hjemmeside som du nu nok forstår, kræver viden på flere forskellige områder. Hvis du vælger selv at programmere hjemmesiden eller webshoppen eller at arbejde med et system, der tilbyder færdige skabeloner, kræver det, at du kan optimere det indhold, der skal være på siden, for at skabe en brugervenlig hjemmeside for den besøgende.

Hvis du føler, at arbejdet bliver for avanceret eller tidskrævende at udføre selv, anbefaler vi, at du leder efter et webbureau eller lignende, der kan hjælpe dig med at implementere de forskellige elementer korrekt. Hvis du har en WordPress hjemmeside i forvejen, så kan du altid kontakte os, så hjælper vi dig. Hvis du har en hjemmeside eller webshop opbygget i Magento så kan du f.eks. kontakte 1902software.dk så hjælpe deres udviklere dig godt videre.

Byg en “gratis hjemmeside” online

På internettet kan du finde flere forskellige udbydere, hvor du kan oprette en “gratis hjemmeside”. Men med disse tjenester løber du altid ind i nogle komplikationer. For eksempel vil din hjemmeside ikke være på dit eget domæne, der vil måske stilles krav til at du skal vise uønskede annoncer, din nye gratis hjemmeside vil højst sandsynligt ikke være SEO venlig. Derfor anbefaler vi hos Digital Webbureau ikke at oprette en “gratis hjemmeside”.

Denne artikel er sposoreret
Opbygning af hjemmeside eller webshop

Hej & Velkommen!

Mit navn er Sara og jeg vil gerne høre fra dig, det vil jeg fordi at jeg motiveres af at samarbejde med dig som vil vokse. Én komplet markedsføring strategi kræver en del resurser & derfor tilbyder vi ikke kun services som f.eks. webdesign, uden også rådgivning/kurser i hvordan du selv forsætter arbejdet med online markedsføring.

Her starter vores samarbejde